vrijdag 11 november 2011

Kookspullen mee

Het is  handig als WE vast spullen meenemen die in een restaurant gebruikt worden (of in de keuken die daarbij hoort). Dit mogen kookboeken zijn of andere interessante boeken over koken of restaurants. Maar ook kookgerei enzovoorts.
Kunnen we vast een klein "oefenrestaurantje" gaan maken in de klas!!
Een mocht je nog mensen kennen die ons er van alles over kunnen vertellen?  Dan houden we ons aanbevolen natuurlijk.

Vette leervragen die we willen onderzoeken zijn:
* Hoe richt je een restaurant goed in?
* Welke mensen werken er in een restaurant en wat doen ze?
* Wat voor soorten restaurants zijn er en wat voor gerechten hebben ze er?
* Wat vinden de meeste mensen ( kinderen/volwassenen) lekker en waarom?
* Wat voor tafelmanieren zijn er in een restaurant voor de klant maar ook voor het personeel?
* Op welke manieren kun je goed reclame maken voor je restaurant?
* Welke opleiding moet je hebben om in een restaurant te kunnen werken?
* Wat doet de Keuringsdienst van Waren?


* Hoe is de inrichting van de keuken?
* Hoe worden de financiën in een restaurant geregeld?
* Hoe is een maaltijd opgebouwd?
* Wanneer is een maaltijd gezond?
* Welke buitenlandse termen kom je allemaal tegen  in een restaurant ?bv placemat.

Allemaal goede onderzoeksvragen waar we eerst duidelijkheid over moeten hebben voor we een ECHT restaurant kunnen gaan beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten