vrijdag 16 december 2011

Geweldig nieuws!!

Met Vreugde kunnen wij U mededelen dat Nederland er vandaag tien Michelinsterren-restaurants bij heeft gekregen. Drie restaurants gingen van één naar twee sterren. Bij drie andere zaken vervallen de sterren. Dat heeft Michelin vandaag bekendgemaakt. In totaal hebben Nederlandse restaurants nu 125 sterren.
Nederland telt nog altijd twee driesterrenrestaurants: Oud Sluis in Sluis en De Librije in Zwolle. Het aantal tweesterrenrestaurants bedraagt nu zestien. Librije’s Zusje in Zwolle, De Kromme Watergang in Hoofdplaat en Chapeau in Bloemendaal zijn omhoog gegaan naar de tweede categorie. Restaurant Het Geniale Hapje, De Rustige Rus en De Pittige Pudding in Blokker (NH) hebben  hun eerste ster gekregen.
De vijf criteria, opgesteld in 2007, waar de inspecteurs van Michelin restaurants op toetsen zijn: de kwaliteit van de producten, de beheersing van kooktechnieken en van smaken, de persoonlijkheid van de chef die in zijn gerechten doorklinkt, de prijs/kwaliteitverhouding en de constantheid van prestaties door de tijd heen en over de hele kaart. Uw restaurant voldoet ruimschoots aan deze criteria. Wij mogen U daarom hartelijk feliciteren met deze ster en de vermelding in de Michelin-gids!
Naast de sterren zijn er zeventien restaurants die een Bib Gourmand hebben gekregen. Deze restaurants serveren volgens Michelin goede maaltijden met een ‘uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Een driegangenmenu kost 35 euro of minder. In totaal hebben 102 restaurants in Nederland zo’n kenmerk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten