donderdag 22 december 2011

Voedselbank

REGIO | APB - De inzamelingsactie die de Voedselbank zaterdag 17 december heeft gehouden heeft gehouden bij vier supermarkten in Hoorn is een groot succes geworden! APB | Andijker Nieuws Net







Er werden kinderen uitgekozen die mee mochten gaan naar de voedselbank. Alle dozen die we met z'n allen hebben gevuld met allerlei producten, waren zo vol dat we besloten om ze naar de voedselbank te brengen.
Wij,  Linnéa en Britney, werden uitgekozen. Wij gingen dus mee. We waren eerst te vroeg en toen mochten we in de zaal kijken waar al het eten in de bakken werd gedaan en waar ook nog heel veel voedsel stond.
Alles werd verdeeld en toen mochten we in de vriezer kijken waar het heel koud was. Het stonk een beetje naar peren. Toen gingen we naar boven en daar was een kamer vol speelgoed voor kinderen die jarig zijn of zo als met de kerst en sinterklaas. Toen vertelde de meneer van de voedselbank over dat ze op zaterdag een actie in vier supermarkten hadden gehouden en toen mochten we raden hoeveel ze hadden opgehaald en we dachten dat het ongeveer duizend producten waren en dat hadden we echt mis. Bij de Deka hadden ze al 2200 producten opgehaald en bij alle vier de supermarkten waren het iets meer dan 10.000 producten.
Als verrassing kregen we een broodtrommel waar op staat: de broodnodige vriendschap. Dat betekent dat de mensen van dat voedselbank vrienden willen zijn met de mensen die zij helpen, zo als wij hebben gedaan. En de mensen die zij helpen, hebben weer brood nodig.
Aan het einde kregen we nog een ijsje en dat was een witte magnum en die vonden de anderen niet lekker. En toen gingen we nog op de foto met alle dozen met producten die wij op de school hebben ingezameld. De foto's komen nog en zullen snel op de blogspot komen!!
En dat was heel veel en de mensen van de voedselbank waren er dan ook super blij mee!
Toen gingen we weer terug naar school.
We hebben het echt heel leuk gehad bij de voedselbank!!

gemaakt door Britney en Linnéa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten